Kerko ne faqe


Kontakte

TELEVIZIONI

Tryeza e OSBE-se per televizionet

21.11.2008 10:22

Ne diten nderkombetare te televizioneve, perfaqesues te OSBE-se ne Vjene, te zyres lokale te Tiranes, KKRT-se dhe deputete nga Komisioni Parlamentar i Medias kane konstatuar njezeri se, tenderimi ne platformat dixhitale eshte I parakohshem, i politizuar dhe nuk zgjidh situaten kaotike ne mediat vizive ne vend. Ne diten nderkombetare te televizioneve, situata ne Shqiperi eshte kaotike, jo vetem ne platformat dixhitale. Tregu mediatik mbetet i kontrolluar nga interesat e politikes e vecanerisht te qeverise, e cila me ane te reklamave qe kushtojne disa milione euro, ndikon drejperdrejt jo vetem ne buxhetet informale te televizoneve, por ka mundur te shnderroje disa ekrane ne media zedhenese te punes se kabinetit qeveritar dhe vete kryeministrit. Reklamat qeveritare, nuk percjellin asnje mesazh sensibilizues per publikun, kane si qellim vetem promovimin 24 ore ne dite te punes se njerezve, qe paguhen per ate qe bejne, dhe mbi te gjitha behen pa asnje transparence mbi menyren e levrimit te shumave marramendese nga xhepat e varfer te taksapaguesve shqiptare.